۸ چاقوی مهم و پر کاربرد در آشپزی که حتما باید آن‌ها را بشناسید

 In دانستنیها

تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که چرا آشپزها بجای داشتن یک یا دو چاقو، یک کلسیون یا یک زرادخانه مملو از انواع مختلف چاقو دارند؟ در زمینه چاقو یک آشنایی کلی در مورد مشخصات و ویژگی‌های هر کدام به شما می دهیم از چاقوی سفره آرایی تا سانتوکو، و اینکه زمانی که قصد خرید چاقو دارید چه ملاک‌هایی را باید مد نظر داشته باشید .
اگر از هر سرآشپزی این سوال را بپرسید که اگر خانه‌اش آتش بگیرد چه چیزی را نجات می‌دهد و همراه خود می‌برد، قطعا به شما خواهند گفت که بدون هیچ ترسی به دل شعله‌های آتش خواهند زد و چاقوهای با ارزششان را نجات خواهند داد. چاقو با اختلاف زیاد مهمترین ابزار هر آشپزی که در آشپزخانه وجود دارد و وسیله‌ای که امکان لذت بیشتر از آشپزی را فراهم می‌کند و استفاده از نوع تیز آن ایمن‌تر از نوع کند آن است و به شما اجازه می‌دهد با دقت بیشتری کار کنید.
اگرچه داشتن یک چاقو لبه گرد با کیفیت (مثل یک چاقوی سرآشپز) بسیار بهتر از داشتن تعداد زیادی چاقوی کند بی کیفیت است، ولی یک مجموعه از چاقوی خوب امکانات و دریچه‌های جدیدی را برای شمایی که مشغول آشپزی هستید، چه در خانه و چه در رستوران، باز خواهد کرد . اگر بخواهید یک ماهی را فیله کنید ، یا هوس قصابی کرده‌اید و می‌خواهید یک ران گوسفند را با برش‌های حرفه‌ای به تکه‌های مجزا تقسیم کنید اینجاست که شما به چاقوهای مخصوص و حرفه‌ای نیاز پیدا می‌کنید . مطالعه مطلب زیر باعث می‌شود با تعدادی از رایج ترین چاقوهای آشپزی آشنا شوید و دیدگاه نیمه حرفه‌ای نسبت به آن‌ها پیدا کنید .

۱- چاقوی سفره آرایی ( Pairing Knife )

۱- چاقوی سفره آرایی ( Pairing Knife )

یکی از کوچکترین چاقوهای در دسترس ، از این چاقو برای آماده سازی ، پوست گیری و خرد کردن سبزیجات و میوه های کوچک استفاده می‌شود . کوچکی چاقو باعث می‌شود شما تسلط بیشتری روی آن داشته باشید و کارهای جزئی تر را بتوانید با آن انجام دهید ، مثلا تخم‌های یک فلفل چیلی را از میانه آن خارج کنید و از نوک تیز آن می‌توانید برای پاک کردن لکه‌ها استفاده کنید .

۲- چاقوی سر آشپز یا شفز نایف ( Chef’s Knife )

به جرات مهمترین چاقوی تمام دوران ، یک جنگجو به معنای واقعی کلمه که به روش‌های مختلف و برای کارهای مختلف می‌توان از آن استفاده کرد . تیغه‌های این نوع چاقو می‌تواند در اندازه و طول متفاوت باشند ولی همیشه به اندازه بزرگ هستند که بتوان از آن‌ها در آماده سازی گوشت ، خرد کردن میوه‌ها و ساطوری کردن سبزیجات استفاده کرد . خرد کردن فلفل دلمه ای با این چاقو یکی از راه های تخلیه استرس و فشارهای روانی است .

۳- چاقوی نان ( Bread Knife )
۳- چاقوی نان ( Bread Knife )

تیغه اره‌ای چاقوی نان یعنی این چاقو مانند یک اره نان را برش می‌دهد ، چه نان نرم باشد چه سفت ، بدون اینکه در بافت نان تاثیری بگذارد . این چاقوی تیغه بلندی دارد بسیار مناسب برای برش زدن کیک‌ها و دیگر محصولات قنادی است .

۴ - چاقوی سانتوکو ( Santoku Knife )

۴ – چاقوی سانتوکو ( Santoku Knife )

این چاقوی ژاپنی یک چاقوی همه کاره است که می‌توان از آن در همه امور آشپزی و آماده سازی استفاده کرد . شیارهای باریک در کناره تیغه باعث می‌شود میوه ، پنیر و یا گوشتی که با آن‌ها کار می‌کنیم به چاقو نچسبند و تیغه لبه شکم دار چاقو کمک می‌کند که این چاقو بالانس خوبی داشته باشد و راحت‌تر و سریعتر بتوان با این چاقو کار کرد . مثل یک ساطور، مثل یک شمشیر سامورایی .

۵ - چاقوی سرآشپز چینی ( Chinese chef’s knife )
۵ – چاقوی سرآشپز چینی ( Chinese chef’s knife )

سرآشپزان اروپایی گزینه‌های مختلفی برای انتخاب تیغه و لبه چاقو دارند ، ولی در چین اکثر سرآشپزان تنها وابسته به یک نوع چاقو در آشپزخانه هستند . چاقویی که شبیه به ساطور می‌ماند و از آن برای برش و خرد کردن تمام مواد و خوراکی‌ها استفاده می‌شود ( البته برخلاف ظاهرش این چاقو تیغه قوی‌ای برای برش استخوان ندارد ) ، تیغه بزرگ و مستطیل شکل چاقو حاکی از آن است که این چاقو ، چاقوی سنگینی است باعث می‌شود با اندکی حرکت و مانور برش‌های عمقی زیادی به مواد اولیه بزنید .

۶ - چاقوی قصابی - مخصوص بی خس کردن ( Boning knife )
۶ – چاقوی قصابی – مخصوص بی خس کردن ( Boning knife )

تیغه باریک این چاقو مخصوص این طراحی شده است که گوشت را از استخوان با کمترین میزان هدر رفت گوشت جدا کند . این چاقو به اندازه کافی انعطاف پذیر و مقاوم است که چند بافت و قسمت همبند را برش دهد و به اندازه کافی کوچک است که بتوان با تسلط کافی و به راحتی با آن در اطراف مفاصل‌ و استخوان‌های مختلف و پیچیده کار کرد .

۷ - چاقو فیله کردن ( Filleting knife )
۷ – چاقو فیله کردن ( Filleting knife )

با خمشی بالا و تیغه‌ای انعطاف پذیر چاقوی فیله کردن برای آماده سازی کامل یک ماهی ، پاک کردن ، پوست کردن و برش دادن ، ساخته شده است. با هر طرف آن می‌توان به اطراف ستون فقرات ماهی نفوذ کرد و به راحتی دو فیله کامل و مجزا از ماهی جدا کرد ، دو فیله عالی با کمترین میزان هدر رفت .

۸ - چاقوی قصابی ( Carving knife )

۸ – چاقوی قصابی ( Carving knife )

یک چاقوی کشیده با نوکی بسیار تیز که برای جدا کردن مفاصل و دیگر قسمت‌های گوشت از هم بسیار فوق العاده است . بیش تر لبه‌های صاف دارند و مدل‌هایی با لبه‌های اره‌ای برای اره کردن گوشت و استخوان استفاده می‌شود .

پست های توصیه شده

یک نظر بدهید

تماس با مدیریت

منتظر انتقادات و پیشنهادات شما هستیم !

قابل خواندن نیست؟ تغییر متن. captcha txt
0

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

راهنمای خرید تخته چوب آشپزخانه10 سرآشپز برتر دنیا